Allsång på Skansen 2024

Vad är en sommar utan Allsång på Skansen? Den 25 juni börjar årets största folkfest under ledning av Pernilla Wahlgren – välkommen till Sollidenscenen för att njuta av sommar, underhållning och allsång! Under åtta tisdagskvällar är det dags för Allsång på Skansen att ta plats på Sollidenscenen och i TV-rutan i sommar: 25 juni, 2 juli, 9 juli, 16 juli, 23 juli, 30 juli, 6 augusti och 13 augusti. Biljetterna släpps den 13 juni och priserna varierar beroende på om du vill uppleva livesändningen, ”Allsångsscenen är din” eller genrepet. Missa inte detta kulturlivets pärla!

Allsångens Historia på Skansen

Traditionen Sedan 1935

Allsång på Skansen är en älskad svensk tradition som började redan 1935, initierad av Sven Lilja. Lilja ledde allsången fram till 1950 och sedan dess har evenemanget vuxit till ett nationalfenomen. Allsången sändes för första gången på SVT den 3 augusti 1979 med fyra program samma sommar. Sedan 1990 sänds Allsång på Skansen varje sommar i SVT, vilket gör det till en självklar del av svensk sommarkultur.

Tidigare Allsångsledare

Under årens lopp har flera karismatiska ledare bidragit till att göra Allsång på Skansen till vad det är idag. Bosse Larsson var den allra första TV-sända allsångsledaren från 1979 till 1993, följd av kända personligheter som Lasse Berghagen, Anders Lundin, och Måns Zelmerlöw. Numera leds allsången av den folkkära Pernilla Wahlgren, som tog över 2023.

Bosse Larsson satte standarden för vad en allsångsledare ska vara, och hans eftersedda arv har förts vidare av varje efterföljande ledare. Lasse Berghagen, känd för sin hjärtliga ledarstil, följdes av Anders Lundin som adderade sin speciella charm till programmet. Måns Zelmerlöw och Petra Marklund tog också sin unika prägel till scenen. Senast har Sanna Nielsen och nu Pernilla Wahlgren fört in ny energi och glädje till sommarkvällarna på Skansen.

Årets Evenemang

Datum och Schema

Sommarens största folkfest, Allsång på Skansen, inleds den 25 juni och fortsätter under åtta tisdagskvällar med sitt sista program den 13 augusti. Kom och upplev magiska kvällar fyllda med sång och glädje på Sollidenscenen och live i TV-rutan!

Biljettinformation och Priser

Biljetterna för Allsång på Skansen 2024 släpps den 13 juni. Det finns olika biljettkategorier beroende på ålder och om du är årskortsinnehavare eller inte. Barn under fyra år går in gratis, förutsatt att de sitter i knät på medföljande vuxen. Missa inte chansen att säkra din plats till sommarens höjdpunkt!

Priser för Livesändning + Allsångsscenen är din: Ordinarie biljetter kostar 345 kr, medan student- och pensionärsbiljetter kostar 325 kr. För barn i åldern 4-15 år är priset 130 kr, och årskortsinnehavare betalar 315 kr (295 kr för studenter och pensionärer). Genrepbiljetter kostar 305 kr för ordinarie, 290 kr för studenter/pensionärer och årskortsinnehavare, samt 280 kr för årskortsinnehavande studenter/pensionärer. Barn 0-4 år går in gratis, men behöver då kunna sitta i knät på medföljande vuxen.

Presskonferens och Artistuppställning

Årets medverkande artister presenteras vid presskonferensen den 13 juni 2024. Här får du chansen att höra vilka musikaliska stjärnor som kommer att lysa upp Sollidenscenen denna sommar.

Presskonferensen är ett efterlängtat evenemang där spänningen byggs upp inför sommarens allsång. Det är också en chans för media och fans att få en försmak på det som väntar under de åtta tisdagskvällarna med Allsång på Skansen.

Sollidenscenen

Sollidenscenen ligger på Djurgårdsslätten 49-51 i hjärtat av Stockholm, och är en ikonisk del av Skansens unika kulturmiljö. Platsen är lättillgänglig med kollektivtrafik, specifikt bussar och spårvagnar, och erbjuder även möjlighet till parkering för besökare som anländer med bil. För rullstolsburna och personer med rörelsehinder finns goda anpassningar för att säkerställa en bekväm upplevelse.

Sollidenscenen erbjuder en rad faciliteter och tjänster för att göra ditt besök så trevligt som möjligt. Här finns tillgängliga toaletter, mat- och dryckesstånd samt souvenirbutiker som säljer allt från klassiska allsångshäften till minnessaker specifika för Skansen.

Förutom de grundläggande faciliteterna, erbjuder Sollidenscenen även assistans med sittplatser för äldre och funktionshindrade. Det finns dessutom en informationsdisk där du kan få hjälp med allt från programdetaljer till närmaste matservering. Faciliteterna är utformade för att skapa en problemfri och njutbar upplevelse, oavsett om du är en återkommande besökare eller deltar för första gången.

Vad kan man förvänta sig?

Underhållning och Aktiviteter

På Allsång på Skansen 2024 kan du räkna med en fantastisk mix av musikframträdanden, allsång och spännande gästartister. Ledda av den energiska Pernilla Wahlgren kommer varje tisdagkväll att bjuda på något alldeles speciellt. Det finns också gott om tid att njuta av Skansens övriga attraktioner och aktiviteter.

Mat och Dryck

Ingen fest är komplett utan god mat och dryck, och Allsång på Skansen är inget undantag. Det finns många alternativ för både mat och dryck, från klassiska svenska rätter till internationella smaker.

Du kan prova traditionella svenska delikatesser som gravlax och köttbullar, eller välja något exotiskt från de olika matvagnarna på plats. För dryckesalternativ finns det allt från lokalt bryggt öl till fräscha lemonader, perfekt för att släcka törsten på en varm sommarkväll.

Tips och Väsentligheter

För att få ut det mesta av ditt besök på Allsång på Skansen finns det några saker att tänka på. Ta med solskyddsfaktor, en filt att sitta på, och en regnponcho ifall vädret skulle slå om.

  • Se till att komma tidigt för att få bra platser.
  • Kolla väderprognosen innan du åker och klä dig därefter.
  • Ta med eget vatten för att hålla dig hydrerad.
  • Laddad mobil för att ta bilder och eventuell kontakt.

Anta att det kan bli mycket folk, vilket kan betyda köer både vid ingångar och matställen.

Ta sig dit och runt

Vägbeskrivning till Skansen

Skansen ligger på Djurgårdsslätten 49-51, 115 21 Stockholm. Det är lätt att ta sig dit oavsett om du föredrar att gå, cykla, åka bil eller använda kollektivtrafik. Djurgården är väl anslutet till resten av Stockholm med flera bussturer och spårvagnar som tar dig rätt till hjärtat av detta historiska friluftsmuseum.

Parkering och transportalternativ

Skansen erbjuder några parkeringsalternativ, men tänk på att det kan bli fullt snabbt under populära evenemang som Allsång på Skansen. Det rekommenderas därför att använda kollektivtrafik. Bussar, spårvagnar och båtar tar dig nära entrén, och för den som kommer längre bortifrån är taxi och cykeldelning också bra val.

Om du anländer med bil, var medveten om att parkeringarna kan bli trånga, särskilt under stora evenemang. Ett smidigare alternativ kan vara att ta en av de regelbundet trafikerade bussarna eller spårvagnarna som stannar nära Skansen. Även båtar från olika håll i Stockholm stannar vid Djurgården, ett perfekt sätt att starta din dag på den berömda ön.

Boende och närliggande attraktioner

För besökare som vill förlänga sin vistelse finns det gott om boendealternativ nära Djurgården. Hotell, vandrarhem och Airbnbs finns i olika prisklasser för att passa allas budget. Många av dessa erbjuder också enkel tillgång till andra populära sevärdheter i Stockholm.

Djurgården är inte bara hem till Skansen utan också Vasamuseet, ABBA, The Museum och Gröna Lunds nöjespark, vilket gör det till ett utmärkt område för en längre vistelse. Med så många attraktioner inom promenadavstånd är det enkelt att fylla flera dagar med spännande aktiviteter och utforskning.

Lämna en kommentar